Modrić sletio na pregovore, ovaj transfer će uzdrmati Evropu!

Dok su Španija i Italija, pa i ostatak Europe na nogama zbog glavne teme mercata, Luka Modrić (32) doputovao je u Madrid. Već za srijedu ugovorio je susret s Realovim predsjednikom Florentinom Perezom. Na možda i prijelomnom sastanku trebao bi priopćiti svoju odluku – napušta li Real Madrid ili odbija li Interov projekt.

“Napušta li Realov maestro špansku prijestolnicu? Odlazi li zbilja u Inter?” pitanje je koje se danima unatrag povlači stupcima vodećih sportskih medija na Pirenejskom poluotoku.

Odgovor bi uskoro trebao biti poznat.

Italijanski novinari – na direktnoj vezi sa španskim kolegama – osluškuju situaciju u Madridu. Usporedno i ponavljaju mantru kako su čuda – moguća.

Uglavnom, tektonski poremećaju izazvani bi bili bude li Luka Modrić prodan u Inter. Gazzetta dello Sport objavila je videoanalizu s kojom pojašnjava kako bi transfer Luke Modrića prodrmao Europu i tržište, pa bi i najavljeni transferi Paula Pogbe, Miralema Pjanića i Sergeja Milinković-Savića bili korak bliže realizaciji.

Posljednje informacije tvrde kako je Inter razradio plan ponude vrijedne 40 miliona eura. Isprva bi Real Madridu u obliku posudbe isplatio 15 miliona eura, a krajem sezone dodatnih 25 miliona eura za otkup ugovora.

Prema pisanju Gazzette dello Sport, Luki Modriću – koji trenutnno u Real Madridu na godišnjem planu zarađuje 7,2 milionaeura – ponudio bi četverogodišnji ugovor sa zagarantiranih 10 miliona eura godišnje plate.

Međutim, pobrinuo bi se i za njegovu budućnost u smiraju karijere. Corriere dello Sport objavio je interesantan detalj koji se navodno spominje u basnoslovnom ugovoru. Uz četverogodišnji ugovor, Luki Modriću bio bi ponuđen i lukrativni transfer u kineski Jiangsu Suning. Budući da su vlasnici Jiangsua ujedno i Interovi najveći dioničari, cijela priča ima smisla.

“Sanjam s navijačima. Luka Modrić bio bi ogromno pojačanje za našu familiju”, sanjarskim je glasom poručio Interov trener Luciano Spalletti.

Ipak, Real Madrid trenutačno odbacuje mogućnost da se olako odrekne ponajboljeg, ako ne i najboljeg veznjaka današnjice.

Čelnik španskog i europskog velikana Florentino Perez na brojne je upite nervozno odbrusio kako Luka Modrić može napustiti klub za 750 miliona eura, enormnu odštetu koja je uglavljena u ugovor pravovaljan do 30. juna 2020. godine.

Posljednjih dana španjolski mediji napominju kako je Realov predsjednik ipak skloniji džentlmenskom dogovoru s igračem koji je uvelike doprinio veličanstvenim uspjesima u modernijoj klupskoj historiji. U pregovorima bi navodno insistirao na 70 miliona eura.

Španska televizija La Sexta ekskluzivno je objavila reportažu posvećenu pozadini potencijalnog transfera Luke Modrića. Oboružana svojim, kako je istaknula, vjerodostojnim izvorima, Realov bivši igrač i legendarni crnogorski nogometaš Predrag Mijatović nagovarao je posljednjih dana Luku Modrića da pristane na Interovu ponudu.

“Privilegiran sam što poznajem Luku. Sve što mu se događa zaslužio je svojim igrama u Real Madridu i hrvatskoj reprezentaciji, ali i karakterom i dobrotom. Ne znam je li Luka Modrić bolji čovjek ili igrač. To je mrtva trka i uvijek će biti. Sretan sam zbog njega”, izjavio je Predrag Mijatović u razgovoru za Index toekom Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Za vjerojatno mučne pregovore spreman bi bio i Vlado Lemić, istaknuta figura u menadžerskim vodama. Realovi dužnosnici izuzetno ga cijene jer je krajem augusta 2012. godine krajnjim naporima uvjerio Tottenhamovog inače nepopustljivog predsjednika Daniela Levyja da prihvati ponudu španskog kluba vrijednu 30 miliona eura.

S poslovnim partnerom Predragom Mijatovićem već je pripremio govor kojim bi uvjerilo Realovo rukovodstvo kako je Luki Modriću potrebna nova pustolovina.

pozitiva

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*