NOVA ERA: Početna postava Milana za narednu sezonu!

Talijanski gigant prošao je mnogo u zadnjem periodu. Promijenili su vlasnika, bili su izbačeni iz UEFA-inih takmičenja, ali su ipak nekako isplivali i sa par pojačanja napravili respektabilan sastav za narednu sezonu.

Novi sportski direktor radi punom parom na dovođenju igrača, a do sada je najzvučnije pojačanje svakako bivši napadač Juventusa, Gonzalo Higuain, koji će biti prva opcija u ‘novom Milanu’.

Stigao je i mladi Caldara, kojeg su navijači odlično prihvatili, jer su upoznati sa potencijalom koji posjeduje. On će pokušati nadoknaditi odlazak Bonuccija, koji se vratio u Torino.

U klub je stigao i nekada velika nada, Alen Halilović, koji je mnogo obećavao, ali je najteži put dokazivanja tek pred njim. Prvi dojmovi su odlični, jer je već na debiju pokazao čime raspolaže.

U Italiji se piše o mogućoj smjeni trenera na klupi Milana, pa bi tako na vruću stoli posrnulog velikana trebao sjesti Antonio Conte, koji je nedavno dobio otkaz u Chelseaju.

U grafici ispod prikazana je moguća formacija Rossonera za narednu sezonu. Uz još jedno eventualno pojačanje u vidu veznjaka Lazija, SMS, ovaj tim će sigurno konkurisati za TOP 4 tima na tabeli u novoj sezoni Serie A.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*