BRAZZO I KOVAČ U AKCIJI: Bavarci krenuli po jednog od najboljih igrača bivše Jugoslavije

Premda je prijelazni rok u Engleskoj završio, do kraja mjeseca moglo bi još biti potresa na nogometnoj tržnici. Jedno od imena koje visoko kotiraju je Ivan Rakitić. Naime, nakon informacije da bi Rakitić mogao u PSG ili Monaco, čije astronomske ponude nije lako odbiti, “Mundo Deportivo” danas piše kako i Bayern sprema ponudu Barceloni za Raketu!

Također se sprema spektakularan ugovor jer Niko Kovač vidi Raketu kao vrlo važnog igrača u svojoj momčadi. Niko jako dobro poznaje Ivanove kvalitete, vodio ga je u reprezentaciji, iako je svima u Bavarskoj jasno da ga Barca neće tek tako pustiti.

Prilikom posljednjeg produljenja ugovora s Barcom, ugrađena je odštetna klauzula (obavezna za sve igrače u Španiji) od 125 miliona eura. S obzirom na činjenicu koliko je važan Valverdeu (prošle je sezone odigrao najviše utakmice, više i od Messija), teško da će biti razgovora ispod te cifre.

Bayernova je politika, s druge strane, ne izlaziti iz gabarita s kupovinom. Štaviše, čelnici njemačkog prvaka puno su puta kritizirali PSG i engleske velikane zbog (pre)plaćanja igrača, ponosno govoreći: “Mi nikad ne bismo dali toliko novca za jednog igrača.

Rekordna odšteta koju je Bayern platio je 41,5 milion eura Lyonu za Tolissa. Iz te perspektive, Rakiitćevih 125 miliona djeluje nemoguće. Ili je s Kovačem došlo drugo vrijeme? Uskoro ćemo i saznati šta nam to pripremaju hrvatski stručnjak i Hasan Salihamidžić…

(Sport.ba)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*