Prosinečki: Naravno da može bolje, ali važno je da momci “ginu”

Selektor Robert Prosinečki imao je puno razloga za zadovoljstvo, pošto su Zmajevi upisali i drugu vezanu pobjedu.

“Moram pohvaliti sve. Dali su sve od sebe. Trčali su, ispunili sve zadatke. Odigrali su odlično. Austrija je dobra reprezentacija i momci su odigrali sjajno. Čestitam im. Moramo bito zadovoljni i odbranom i sredinom. Imamo sreću da većina igra u svojim klubovima i da će ostati u kontinuitetu za ostatak takmičenja”, kazao je Prosinečki, pa je nastavio:

“Danas su odradili odličnu utakmicu i naravno da može bolje, ali Austrija je dobra selekcija. Možda može bolje prema naprijed, možda može bolje s loptom, ali ovo je jaka reprezentacija. Imali smo povrijeđenih igrača, tako da je ovo ispalo dobro. Obratit ćemo pažnju i na mlade reprezentativce”.

Posebno je pohvalio Elvisa Sarića, koji je asistirao za gol Džeki.

“Sara je bio jedan od boljih. Veza solidno odrađuje posao. Bilo je grešaka, ali na kraju krajeva odigrali smo dobro. Može, ponavljam, bolje, ali ovo je opet super s obzirom na to protiv koga smo igrali. Pjanić je definitivno bolje razigravao nego u Irskoj. U odbrani smo bili odlični, posebno Čivić”, tvrdi Robi.

“Meni je važno da je atmosfera dobra i da momci ginu”, ističe selektor.

“Atmosfera je bila odlična, jer ljudi prepoznaju zalaganje na terenu i bitna je podrška navijača, tako da je bilo odlično. Ne bih nikoga od igrača izdvajao posebno, svi su bili odlični”, istakao je selektor na kraju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*